|
Toyota w Zielonej Górze - banda dyletantów i partaczy
|
|
22.08.2010, 15:10
|
|||
|
|||
|
Toyota w Zielonej Górze - banda dyletantów i partaczy
Zawiozłem im na lawecie moją corollę po tym jak zaczęła migać lampka ciśnienia oleju. Po dwóćh dniach dowiedziałem się, że nie miałem oryginalnego filtru oleju(!) i zbyt rzadki olej (zgodnie z instrukcją). Po wymianie filtra wszystko będzie dobrze. Pukanie w silniku to nic groźnego i można jeździć bo to, jak stwierdził ich mechanik, coś na panewce stuka. Mó mechanik rozebrał silnik i okazałosię, że tam zaciera się tłok aż wióry lecą. D o tego ci partacze wmówili mi jeszcze wymianę podstawy pod filtr oleju za 350 zł. Nie chcę więcej słyszęć o tych dyletantach i przestrzegam wszystkich: unikajcie toyoty w Zielonej Górze!
odbieram samochód ze stukajacym silnikiem i ktoś wmawia mi, że to wszystko jest OK a jeszcze wcześniej funduje mi wymianę podstawy filtra oleju za 350 zł, gdzie stara podstawa nie ma żadnych wad a silnik nadal stuka. O czym tu mówić? A jeszcze do tego dzwoni jakaś nawiedzona pani i histerycznie grozi mi, ze treśc mojego postu wyśle do wszystkich dealerów toyoty w Polsce z odpowiednim komentarzem. Teraz już pewnie nigdzie nie kupię nic do swojego auta. To już jest szczyt arogancji. Nie potrafią zdiagnozować auta, narażają klienta na zbędne wydatki, wydają auto niesprawne i jeszcze oburzają się kiedy ujawniam ich postepowanie ostrzegając innych naiwnych, którzy wierzą w magię |
|||
|
23.08.2010, 08:59
|
|||
|
|||
|
RE: Toyota w Zielonej Górze - banda dyletantów i partaczy
Tak to już jest z większością firmowych serwisów gdzie mechanicy znają się wyłącznie na wyminie świec i oleju. Zalega im jakaś część do danego modelu "a wciśniemy temu Kowalskiemu niech ma nową hahaha"
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Wulkanizacja i banda partaczy | Cleaner | 1 | 240 |
31.08.2010 12:54 Ostatni post: czarnyal |
|
| UWAGA NA PARTACZY: serwis MAGNETO Szczecin ! | radzion | 0 | 131 |
30.06.2010 19:31 Ostatni post: radzion |