partacze.net - opinie o firmach, niesolidni wykonawcy
BBBB

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FATALNA JAKOŚĆ USŁUGI W OPONY MICHAŁOWSKI ( OPONYMICHALOWSKI.PL )
18.08.2010, 12:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.08.2010 12:33 przez jagoda.)
FATALNA JAKOŚĆ USŁUGI W OPONY MICHAŁOWSKI ( OPONYMICHALOWSKI.PL )
W warsztacie przykręcono koła do mojego samochodu "pistoletem" pneumatycznym.
Według opinii niezależnego warsztatu wulkanizacyjnego a także pomocy drogowej usługa w tym warsztacie została wykonana nienależycie, ponieważ na skutek przykręcania śrub wyłącznie „pistoletem” pneumatycznym bez użycia klucza dynamometrycznego nakrętki od kół zostały przykręcone zbyt dużym momentem (mierzonym w Nm), co spowodowało brak możliwości odkręcenia koła.
Sytuacja wyglądała następująco: w niedzielę jadąc Aleją Prymasa Tysiąclecia przebiłam oponę. Zjechałam na pobocze celem wymiany koła. Niestety śruby były tak mocno przykręcone, że nie można było ich odkręcić, w rezultacie podczas próby odkręcenia kół złamałam klucz do kół. Postanowiłam podjechać na najbliższą stację benzynową celem napompowania przebitej opony, aby móc następnie dojechać do warsztatu wulkanizacyjnego, niestety powietrze bardzo szybko schodziło z opony i dojechać na stację już nie dałam rady, szorowałam felgą po asfalcie, w rezultacie zniszczyłam oponę. Musiałam znów stanąć na poboczu i czekać na czyjąś pomoc. Czterech panów w tym dwóch taksówkarzy próbowało swoimi kluczami do kół odkręcić przebite koło w moim samochodzie. Użyli klucza przeznaczonego do tej samej marki (z innego samochodu) – bez skutku, następnie klucza z „przedłużką” z rurki gazowej – bez skutku, klucza „krzyżaka” z „przedłużką” z rurki gazowej – bez skutku. W rezultacie musiałam wezwać pomoc drogową, która odholowała mój samochód do najbliższego, czynnego warsztatu wulkanizacyjnego. Za przejazd holownikiem zapłaciłam 183 zł brutto, za odkręcenie koła i wymianę dwóch opon (musiałam wymienić dwie opony na dwie nowe, ponieważ jedna była zniszczona – zdarta na skutek powyższego zdarzenia a drugą wymieniono mi dodatkowo, aby była z takim samym bieżnikiem jak nowa – zgodnie z przepisami), zapłaciłam 385 zł brutto. W sumie poniosłam koszt holowania i wymiany 568 zł brutto plus koszt złamanego klucza do kół pasującego do tej marki 183 zł brutto razem 751 zł brutto i dodatkowo stracona cała niedziela! Wszystko przez to, że w warsztacie OPONY MICHAŁOWSKI pracownik nienależycie wykonał swoją pracę.
Mój mąż pojechał do serwisu OPONY MICHAŁOWSKI celem reklamacji usługi wymiany kół - niewłaściwego przykręcenia. Prosił o rozmowę z właścicielem - właściciel tylko krzyknął z okna "chyba ochuj...łeś, sp….laj" następnie jego pracownik dał mojemu mężowi (klientowi serwisu) z zaskoczenia dwa ciosy pięścią w głowę.

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
The following 1 user says Thank You to jagoda for this post:
radzion (08-19-2010)
19.08.2010, 01:13
RE: FATALNA JAKOŚĆ USŁUGI W OPONYMICHALOWSKI.PL
Witam na forum i dziękuje za dodanie opinii. Aż w głowie się nie mieści ze taka historia mogła się komuś przytrafic. Jedna mała partacka praca spowodowała ciąg różnych nieprzewidywalnych sytuacji. Z Twojego opisu wynika ze szef jest tylko zwyklym chamem a jego pracownik nie jest partaczem tylko przestepca. Czy zglaszalas całe zajscie na policji? Czyn którego dopuścił się ów Pan pracownik jest karalny.

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25.08.2010, 12:35
RE: FATALNA JAKOŚĆ USŁUGI W OPONY MICHAŁOWSKI ( OPONYMICHALOWSKI.PL )
Była policja i dała pracownikowi serwisu pouczenie.

31.08.2010, 12:53
RE: FATALNA JAKOŚĆ USŁUGI W OPONY MICHAŁOWSKI ( OPONYMICHALOWSKI.PL )
Ciekaw jestem czy po wizycie panów w niebieskich mundurkach zmieniono podejście do zakresu obowiązków

Odpowiedz